Hírdetmények


Ungarischen Meisterschaft 2016 - Planica
2016. október 30.

EINLADUNG und AUSSCHREIBUNG zum Ungarischen Meisterschaft 2016. (Offen für K-95) Wir freuen uns auf Ihre Teilnahme und wünschen eine gute Anreise.


Részletek

Gyere és látogass ki edzéseinkre!
2016. október 03.

Szeretettel várunk bennetek edzéseinkre! Megmutatjuk a síelés, síugrás alapjait.


Részletek

Mobil Skisprungschanze zu mieten.
2016. szeptember 16.

Wir möchten die Möglichkeit vorschlagen, die für euch helfen kann die Skisprung berühmt zu machen.


Részletek

Szövetségi kapitányunk beszámolója - Vörös Virág a világk...
2016. augusztus 31.

Vörös Virág szenzációs versenyzéssel Világ Kupa kvalifikációt szerzett.


Részletek

Vörös Virág élete 1. COC versenyén
2016. augusztus 26.

Virág pályafutása eddigi legfontosabb versenyéhez érkezett a németországi Oberwiesenthalba, ahol részt vett a "COC Damen" versenyen.


Részletek

Ígéretes szezon kezdés

Szilágyi János szakosztályvezető, edző beszámolóját olvashatjátok a 2016-os tavaszi, nyár eleji versenyek eredményeiről.


Részletek

I. Mobil 4sáncverseny 2016.
2016. május 14.

A kőszegi síugrók 1. alkalommal rendezik meg a "Mobil 4sáncverseny" elnevezésű, sportág népszerűsítő, utánpótlás toborzó versenyüket. Minden korosztályt szeretettel várnak a kiírt időpon...


Részletek

IX. Chernel Kupa 2016.
2016. június 05.

Idén 9. alkalommal tervezzük megrendezni a Chernel Kupa elnevezésű, nemzetközi síugróversenyünket.


Részletek

Szövetségi kapitányunk beszámolója - Vörös Virág a világkupába kvalifikálta magát!

2016. augusztus 31.

Vörös Virág szenzációs versenyzéssel Világ Kupa kvalifikációt szerzett.

Vörös Virág teljesen váratlanul, az ismeretlenségből repült reflektorfénybe augusztus elején, a hat versenyből álló OPA FIS versenysorozaton Németországban, melynek során négy győzelme mellett egy-egy ötödik és nyolcadik helyezést elérve fölényesen nyerte az összetett versenyt.

Az eredményeket nézve egyértelmű volt, hogy a negyvenöt fős mezőnyt legyőzni nagyszerű teljesítmény, de az igazi megmérettetés – az í-re a pont - az elmúlt hétvégén Oberwiesenthalba került fel.   A szeptember 26-i első versenyt megelőző próbaugrások majd a kvalifikációs sorozat egyre javuló ugrásai reményt adtak arra, hogy sikerülhet neki az „éles” verseny első sorozatában beugrania az első 30-ba. 30-asnak indult az 51 fős mezőnyben, 78 méteres szépen kivitelezett ugrással indított. Szilágyi János edző kollégámmal szorgosan jegyeztük az ugrások hosszát, s a 46. ugrót követően egyszerre kiáltottunk föl, hogy „Megvan! Sikerült!!!

Mindenki gratulált Jánosnak, és a távol lévő Molnár Lacinak az eredményhez. Ugyan Virág második ugrása nem sikerült, elkéste, s csak 70,5 méterre szállt, de ezzel 29.-nek fejezte be a versenyt. Két Kontinentális Kupa pontot szerezett, ami talán nem hangzik soknak, de annál többet ér: Világ Kupa kvalifikációt, ezzel ingyenes részvételt a Világ és Kontinentális Kupa sorozat valamennyi versenyén!

Sepp Waluschnigg edző, a stamsi sígimnázium és az ÖSV női Kontinentális Kupa csapatának vezetőedzője nagyra értékelte az eredményt.

„Szerintem Virág Oberwiesenthalban nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtött” – kezdte az osztrák szakvezető, majd így folytatta: „29. helyezésével és az első COC pontokkal a jelenlegi felkészültségét sikerrel igazolta.  A nagyszerű eredmény elérésében Molnár László edzőnek is nagy szerepe volt. Biztos vagyok abban, hogy Virág teljesítménye folyamatosan erősödik és a COC versenyeken stabilizálódik.  Amennyiben továbbra is ilyen keményen készül, hiszem, hogy hamarosan a Világ Kupában is lesz sansza, hogy az első harmincba kerülhessen és az első VK pontjainak örülhessen. Most van a nemzetközi porondon a tapasztalatszerzés ideje, közben együtt nőhet az egyre nehezedő feladatokkal – most már egy „emelettel magasabban!”

Virág a közeljövőben edzőjével, Molnár Lászlóval a FIS Camp keretei között előbb két napot az ausztriai Stamsban, majd négyet Olaszországban, Val di Fiemmében készülhet. Szeptember végén újabb lehetőséget kapnak a romániai Rasnovban (Barcarozsnyón), ahol hat napos felkészülési programjukhoz négy FIS versenyrajt kapcsolódik, előbb a HS 70-es sáncon a Kárpát Kupa, majd a HS 106-as sáncon FIS Kupa versenyek futamai zárhatják a nyári idényt.

Reméljük újabb jó híreket kapunk!

Hajrá Virág!

Budapest, 2016. augusztus 31-én

Kovács Barna

Szövetségi kapitány
Megosztás


Vissza az előző oldalra!
Síugró Szakosztály - Magyar