-

Elérhetőségek

Síugró Szakosztály

Cím: 9730 Kőszeg, Petőfi tér 14/A.
Szilágyi János
+36703748241
E-mail:
info@siugraskoszeg.hu
info@skijumping.hu
Szakosztály...

Szakosztály Vezetőség

Székhely: 
  9730 Kőszeg, Petőfi tér 14/A

Levelezési cím:
  9730 Kőszeg, Petőfi tér 14/A


Szakosztály vezető, edző:
Szilágyi János
  Telefon: +36703748241
  E-mail: janoskoszeg@gmail.com

 

 

Technikai vezető, edző:
Molnár László
  
Telefon: +36309571506
  
E-mail: info@skijumping.hu

 

 

 

 



Hírek

Szövetségi kapitányunk beszámolója - Vörös Virág a világkupába kvalifikálta magát!

2016.08.31.



Szövetségi kapitányunk beszámolója - Vörös Virág a világkupába kvalifikálta magát!

Vörös Virág teljesen váratlanul, az ismeretlenségből repült reflektorfénybe augusztus elején, a hat versenyből álló OPA FIS versenysorozaton Németországban, melynek során négy győzelme mellett egy-egy ötödik és nyolcadik helyezést elérve fölényesen nyerte az összetett versenyt.

Az eredményeket nézve egyértelmű volt, hogy a negyvenöt fős mezőnyt legyőzni nagyszerű teljesítmény, de az igazi megmérettetés – az í-re a pont - az elmúlt hétvégén Oberwiesenthalba került fel.   A szeptember 26-i első versenyt megelőző próbaugrások majd a kvalifikációs sorozat egyre javuló ugrásai reményt adtak arra, hogy sikerülhet neki az „éles” verseny első sorozatában beugrania az első 30-ba. 30-asnak indult az 51 fős mezőnyben, 78 méteres szépen kivitelezett ugrással indított. Szilágyi János edző kollégámmal szorgosan jegyeztük az ugrások hosszát, s a 46. ugrót követően egyszerre kiáltottunk föl, hogy „Megvan! Sikerült!!!

Mindenki gratulált Jánosnak, és a távol lévő Molnár Lacinak az eredményhez. Ugyan Virág második ugrása nem sikerült, elkéste, s csak 70,5 méterre szállt, de ezzel 29.-nek fejezte be a versenyt. Két Kontinentális Kupa pontot szerezett, ami talán nem hangzik soknak, de annál többet ér: Világ Kupa kvalifikációt, ezzel ingyenes részvételt a Világ és Kontinentális Kupa sorozat valamennyi versenyén!

Sepp Waluschnigg edző, a stamsi sígimnázium és az ÖSV női Kontinentális Kupa csapatának vezetőedzője nagyra értékelte az eredményt.

„Szerintem Virág Oberwiesenthalban nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtött” – kezdte az osztrák szakvezető, majd így folytatta: „29. helyezésével és az első COC pontokkal a jelenlegi felkészültségét sikerrel igazolta.  A nagyszerű eredmény elérésében Molnár László edzőnek is nagy szerepe volt. Biztos vagyok abban, hogy Virág teljesítménye folyamatosan erősödik és a COC versenyeken stabilizálódik.  Amennyiben továbbra is ilyen keményen készül, hiszem, hogy hamarosan a Világ Kupában is lesz sansza, hogy az első harmincba kerülhessen és az első VK pontjainak örülhessen. Most van a nemzetközi porondon a tapasztalatszerzés ideje, közben együtt nőhet az egyre nehezedő feladatokkal – most már egy „emelettel magasabban!”

Virág a közeljövőben edzőjével, Molnár Lászlóval a FIS Camp keretei között előbb két napot az ausztriai Stamsban, majd négyet Olaszországban, Val di Fiemmében készülhet. Szeptember végén újabb lehetőséget kapnak a romániai Rasnovban (Barcarozsnyón), ahol hat napos felkészülési programjukhoz négy FIS versenyrajt kapcsolódik, előbb a HS 70-es sáncon a Kárpát Kupa, majd a HS 106-as sáncon FIS Kupa versenyek futamai zárhatják a nyári idényt.

Reméljük újabb jó híreket kapunk!

Hajrá Virág!

Budapest, 2016. augusztus 31-én

Kovács Barna

Szövetségi kapitány






Vissza az előző oldalra!
Síugró Szakosztály - Magyar